Unieke “dak” eigenschappen

Logo JDC

Unieke “dak” eigenschappen

Unieke “dak”eigenschappen: de beste bescherming voor uw dak, dakgoot en gevel.

Hoe komt dit?
Mede door de hoogkwalitatieve eigenschappen van o.a. zink, koper en lood, mede dankzij de unieke eigenschap dat deze een zgn. “patina laag” vormen.
De patinalaag is een ondoordringbaar laagje op non ferro metalen wat het metaal mede dicht en bovendien milieuvriendelijk en bovendien zeer duurzaam beschermt.
Bij blank zink en lood krijgen een extra donker laagje, zinkgrijs zeg maar, en koper krijgt in de loop der jaren op de daken de hele typische groene (monumentale) kleur. Net als echte goede natuurleien, met soms wel een levensduur van ruim een halve eeuw, tot zelfs meer dan een eeuw onder sommige omstandigheden.
Daarom gaan deze metalen zo verschrikkelijk lang mee, waarbij het daarna ook nog een gerecycleerd kan worden. Over mooi, chique en bovenal duurzaam gesproken!
Het patina is de laag, bestaande uit zinkhydrocarbonaat, die zich vormt op het oppervlak van het zink wanneer het, in aanwezigheid van water, wordt blootgesteld aan zuurstof (O²) en kooldioxide (CO²) in de lucht. Kortom, een betere bescherming tegen de atmosferische corrosie, dus tegen slijtage, is haast onmogelijk.
Het is niet voor niets dat vele verstandige architecten de keuze maken voor natuurleien i.c.m. lood, koper, maar vooral vaak voor zink kiezen.
Kijk eens naar buiten: kijk eens naar boven op monumenten en tegenwoordig ook erg veel in de nieuwbouw, en zie hoe deze fantastische materialen gewaardeerd worden en schitteren!
Dat zouden er meer moeten doen…

CONTACTEER ONS

JDC Ambachts Dakwerken staat voor vakmanschap, deskundigheid en een open en eerlijk advies. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat wij ook iets voor u kunnen betekenen. Wij verheugen ons erop om ons vakmanschap aan u te tonen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij helpen u graag en voorzien u altijd van een maatwerkadvies.