Zinken felsdaken

JDC Ambachtelijke Daken

Zinken felsdaken (staande naad daken)

In de omgeving van grote steden zijn zinken felsdaken een opvallende verschijning. Een zinken dak met staande naad is terug te vinden van Rotterdam tot aan Parijs: het type dak kenmerkt zich door de tijdloze uitstraling. Het is van alle tijden en nog steeds ontzettend populair. Logisch ook: dit type dakbedekking combineert een prachtig aangezicht met onoverwonnen duurzaamheid.

JDC Ambachts Dakwerken is ervaren specialist in zinken felsdaken. Wij houden ons bezig met de aanleg, ontwikkeling, reparaties en onderhoud van dit type dakbedekking. We staan erom bekend dat wij u al het werk uit handen kunnen nemen zonder dat u meerdere bedrijven hoeft in te huren. Wij ontzorgen u binnen alle stappen van het proces! Onze daken zijn te verkrijgen in verschillende varianten en prachtige kleuren. Zo heeft u altijd en dak dat past bij de uitstraling van het pand.

Wat zijn felsbanen en dakplaten van zink?

Felsdaken van zink verschillen van gewone zinken daken. De zinken dakplaten, ook wel felsbanen, zijn door middel van felsverbindingen aan elkaar vast gemaakt. Dit bijzondere type dakconstructie heeft een aantal voordelen die uniek zijn in vergelijking met andere typen dakbedekking. Zinken felsdaken zijn bijvoorbeeld bijzonder milieuvriendelijk, onderhoudsarm en gaan lang mee.

Zink is een natuurlijk type grondstof dat bijna helemaal recyclebaar is. Daarnaast is het productieproces van zink erg verantwoord en kost weinig energie. Een zinken dak leent zich daarnaast heel goed voor het plaatsen van duurzame opties als zonnepanelen, maar is ook heel geschikt om extra te isoleren. Vraag het ons als u meer wilt weten over de duurzame mogelijkheden van zinken felsdaken.

Hoe lang gaat een zinken staande naad dak mee?

Zinken felsdaken vallen om meerdere redenen goed in de smaak bij onze klanten. Zink heeft de mooie eigenschap dat het van nature moswerend is. Na verloop van tijd vormt zink – helemaal uit zichzelf! – een beschermlaag die het dak beschermt tegen de elementen. Bovendien is het zo dat kleine oneffenheden of krasjes als vanzelf worden vervaagd.

U kunt gemakkelijk rekenen op een levensduur tot wel 100 jaar. Dat is hét grote voordeel van zink als dakbedekking en bouwmateriaal. Het bewijs is te zien op de oude huizen in Parijse wijken; hun zinken dakwerken zijn nog steeds in perfecte staat. Een zinken felsdak is duurzaam, nagenoeg onverwoestbaar en heeft een enorm hoge kwaliteit.

De kosten van zinken felsdaken

Zoals bij meerdere duurzame en hoogwaardige typen dakbedekking, is het niet zo gek dat de initiële aanschafprijs van zinken felsdaken iets hoger is dan goedkopere alternatieven. Natuurlijk kunt u dakbedekking vinden die in aanschaf voordeliger is, maar denk er wel aan dat het lang niet zo lang meegaat als zinken felsdaken. Daarnaast is het onderhoud van een zinken felsdak / staande naad ook weinig nodig, waardoor u deze investering hoe dan ook terug gaat verdienen.

NEEM CONTACT OP

Wij van JDC Ambachts Dakwerken zijn deskundige vakmensen. Wij geven altijd eerlijk en helder advies op maat. Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem gerust contact op met ons om uw wensen door te spreken – geheel vrijblijvend, natuurlijk. We helpen u graag!