Zinken daken

JDC Ambachtelijke Daken

Zinken daken

Stijlvol en tijdloos: zinken daken ziet u terug in moderne bouwwerken, maar ook op de klassieke gebouwen van vroeger. Er zijn veel voordelen te koppelen aan het gebruik van zink als dakbedekking: het is een milieuvriendelijk materiaal, gaat enorm lang mee en vergt weinig onderhoud in vergelijking met alternatieve typen dakbedekking.

JDC Ambachts Dakwerken is expert op het gebied van zink. Wij gebruiken zink als bouwmateriaal zeer regelmatig, zowel bij onze nieuwbouw- als onze renovatieprojecten. De feedback die we krijgen van onze klanten is altijd positief! In eerste instantie is dit niet wat u van zink als materiaal zou verwachten, maar zinken daken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast is een zinken dak heel veelzijdig.

Wat zijn de voordelen van zinken dakwerken?

Het meest opvallende voordeel van een zinken dak is de lange levensduur. Gewalst zink, zoals dat heet, gaat vaak tot wel 50 of zelfs 100 jaar mee. En dat is slechts het gemiddelde! Een dak dat een eeuw mee gaat: dat is meer dan genoeg voor de gemiddelde woningbezitter. U heeft op die manier geen omkijken naar uw dak, behalve om te zien hoe mooi het is.

Van nature zijn zinken daken moswerend. In de meeste gevallen is regelmatig onderhoud dus helemaal niet nodig. Het is zelfs zo dat gedurende de hele levensduur van een zinken dak, er nauwelijks onderhoud nodig is. Wanneer zink in contact komt met zuurstof, ontstaat er als vanzelf een beschermlaag die ervoor zorgt dat kleine optische beschadigingen vanzelf onzichtbaar worden.

De reparatie of het onderhoud van zinken daken

Een zinken dak doet de reparatie dus eigenlijk zelf. En het onderhoud ook! Mocht uw zinken dak desondanks echt toe zijn aan renovatie, bijvoorbeeld als de geschatte levensduur (bijna) voorbij is, of als extreme weersomstandigheden het dak beschadigd hebben? Dan kan JDC Ambachts Dakwerken het renovatieproces van A tot Z overnemen. Wij hebben de beste oplossing om uw zinken dakwerk weer te herstellen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij onszelf met recht een zinkspecialist noemen!

Nog beter dan renovaties is het als we ingrijpende reparaties in een vroeg stadium voorkomen. Wij bieden u daarom een voordelig onderhoudscontract. JDC Ambachts Dakwerken inspecteert uw dak en spoort beginnen problemen op voordat ze ingrijpend onderhoud nodig hebben. Op die manier bent u verzekerd van een zak dat in perfecte staat is en lange tijd zal blijven.

Wat zijn de kosten van een zinken dak?

Per vierkante meter is een zinken dak iets duurder dan goedkopere alternatieven. Daar staat tegenover dat u deze investering altijd weer terug zult verdienen. Immers: een zinken dak gaat langer mee dan goedkopere typen dakbedekking en heeft veel minder onderhoud nodig. Die kosten blijven u daardoor bespaard.

NEEM CONTACT OP

Wij van JDC Ambachts Dakwerken zijn deskundige vakmensen. Wij geven altijd eerlijk en helder advies op maat. Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem gerust contact op met ons om uw wensen door te spreken – geheel vrijblijvend, natuurlijk. We helpen u graag!