Zinkwerken

JDC Ambachtelijke Daken

Zinkwerken

Er zijn maar weinig materialen die er zo stijlvol uitzien en tegelijkertijd zo gebruiksvriendelijk zijn als zink. In Europa zijn zinkwerken enorm populair en worden veelal toegepast tijdens het bouwen en renoveren van bouwwerken. Het maakt niet uit welke look u zoekt: klassiek of modern, een dak van zink is meestal gewoonweg ideaal.

JDC Ambachts Dakwerken is expert op het gebied van zink. Van gevels tot aan dakbedekking, van regenpijp tot dakgoot; zink is veelzijdig en geschikt voor al deze toepassingen. Wij kunnen alles dat te maken heeft met dakwerken voor u realiseren. Dat niet alleen, wij zijn daarnaast één vast contactpunt voor al uw werkzaamheden. Wij vertellen u precies wat u kunt verwachten, we betrekken u bij het proces en ontzorgen u van A tot Z.

Zinkwerken op maat bestellen

Er zijn geen twee gebouwen hetzelfde. Wij hebben als visie dan ook dat ieder dak op maat moet worden gemaakt. Alle onderdelen horen naadloos aan te sluiten op een gebouw, en de sterke punten te versterken. Alle aandacht moet gaan naar het karakter in het algemeen, in plaats van naar een dakwerk dat niet past. Het is de bedoeling dat zinkwerk na jaren nog steeds uitstraalt wat het hoort uit te stralen.

Zink staat erom bekend dat het ontzettend duurzaam is en lang meegaat. U kunt zo rekenen op een levensduur van 50 tot 100 jaar! Zinkwerken, zinken daken en hun toebehoren kunt u zien als een investering die zich vrijwel altijd terugverdient.

Een dakgoot of regenpijp van zink?

Zinkwerken zoals roevendaken of felsdaken zijn nog steeds populaire bouwmaterialen. Zink heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo heeft zink een tijdloos karakter en is de kwaliteit ervan ongekend hoog. Dakgoten, regenpijp of gevels van zink gaat lange tijd mee (tot wel een eeuw!) maar het mooiste is nog: zinkwerken zijn duurzaam, onderhoudsarm en milieuvriendelijk.

Zink milieuvriendelijk? Jazeker! Dit komt vooral doordat zink voor 95% bestaat uit recyclebaar materiaal. Zink is daarnaast een grondstof die ook in de natuur voorkomt. De productiekosten van zink zijn ook laag en verbruiken minder energie dan goedkopere alternatieven. Dit maakt zink niet alleen goed voor de natuur, maar ook gunstig voor uw portefeuille. Doordat er veel minder onderhoud nodig is dan bij alternatieve (vaak goedkopere) dakbedekking, bent u veel minder kwijt aan onderhoud en reparaties.

Zinkwerken: hogere prijs?

De prijs voor zinkwerken varieert per toepassing, maar over het algemeen kunt u wel uitgaan van een iets hogere aanschafprijs dan de goedkopere oplossingen in de dak- en gevelbekleding. Onthoud wel dat zink op de langere termijn vaak voordeliger is dan de in aanschaf goedkopere alternatieven: Zink gaat langer mee en heeft minder onderhoud nodig, dus uw investering zult u op termijn weer terugverdienen.

NEEM CONTACT OP

Wij van JDC Ambachts Dakwerken zijn deskundige vakmensen. Wij geven altijd eerlijk en helder advies op maat. Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem gerust contact op met ons om uw wensen door te spreken – geheel vrijblijvend, natuurlijk. We helpen u graag!