Loodwerken

JDC Ambachtelijke Daken

Loodwerken

Loodwerken zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse bouw. Van dakgoten tot gevels en van ornamenten tot complete daken: in talloze gebouwen vormt loodwerk een essentieel onderdeel van de constructie. Niet zo vreemd, want het materiaal onderscheidt zich met een breed scala aan unieke eigenschappen en voordelen.

JDC Ambachts Dakwerken schat lood dan ook op waarde en zet loodwerken met name in en rondom daken veelvuldig in als duurzaam en betrouwbaar bouwmateriaal. Inmiddels heeft het materiaal zijn meerwaarde al decennialang bewezen en veel van onze opdrachtgevers zijn er dan ook uitermate over te spreken.

De unieke voordelen van loodwerken

Loodwerken bieden een aantal zeer positieve eigenschappen in vergelijking met andere materialen. Zo blijkt uit onderzoek onder meer dat lood een uitermate milieuvriendelijk bouwmateriaal is. Dit staat in schril contrast met het heersende beeld, dat schetst dat lood minder goed voor het milieu zou zijn dan veel alternatieven.

In werkelijkheid blijkt het tegenovergestelde. Loodwerk heeft geen schadelijke milieueffecten, is uitermate duurzaam en kan in veel gevallen worden hergebruikt. Ook op het gebied van afdichting en waterkering blijkt lood vrijwel ongeëvenaard, dat al eeuwenlang wordt ingezet bij de bouw van waterkerende constructies.

Van renovatie tot onderhoud van dakbedekking

Loodwerken worden veelal toegepast om een dak te laten aansluiten op een gevel of muur. Deze aansluiting kan echter, net zoals elke andere bouwkundige aansluiting, na verloop van tijd worden aangetast door de weersomstandigheden en andere elementen. Een vakkundige dakrenovatie door een specialist is dan aan te bevelen om schade door lekkage te voorkomen.

JDC Ambachts Dakwerken heeft vele jaren ervaring op het gebied van de renovatie en het onderhoud van loodwerken en dakbedekking en adviseert u graag over het optimale plan van aanpak. Na het doorspreken van uw wensen voeren wij indien gewenst een grondige inspectie uit en brengen wij in kaart welke onderdelen van uw pand onderhoud of renovatie behoeven.

Loodwerk laten vervangen door dakdekker

De onderscheidende eigenschappen van loodwerk maken het materiaal geschikt voor een variëteit aan toepassingen. Niet alleen in kerken en architectonische bouwwerken zijn loodwerken te bewonderen, maar ook in bedrijfspanden en particuliere gebouwen wordt lood nog altijd veelvuldig toegepast.

CONTACTEER ONS

JDC Ambachts Dakwerken staat voor vakmanschap, deskundigheid en een open en eerlijk advies. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat wij ook iets voor u kunnen betekenen. Wij verheugen ons erop om ons vakmanschap aan u te tonen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij helpen u graag en voorzien u altijd van een maatwerkadvies.