Roevendaken

JDC Ambachtelijke Daken

Roevendaken

Een dak met authentieke look is een keuze die we steeds vaker terug zien. Een goed voorbeeld hiervan zijn de zogeheten roevendaken. Een roevendak is te herkennen aan het schuin aflopende dak en typerende zinken platen die het dak een heel eigen uitstraling geven. Karakteristiek én praktisch tegelijk: dat is het roevendak.

Roevendaken zijn er in veel verschillende kleuren en varianten. De meerderheid van onze opdrachtgevers kiezen voor chic fluweelgrijs of zwart, maar bijzondere kleuren als rood, groen, bruin of blauw zijn de afgelopen jaren ook in populariteit toegenomen. Welke kleur u kiest is natuurlijk afhankelijk van de gewenste uitstraling van uw woning. JDC Ambachts Dakwerken kan u uiteraard van advies voorzien.

Roevendaken: de laatste trends

Klassiek design met een modern comfort: dat is een trend op het gebied van design en wonen. Roevendaken passen hier heel goed bij. Dit type dakbedekking is te integreren in vrijwel iedere bouwstijl. Ze zijn ook uitstekend te isoleren. Het is niet voor niets dat we zinken dakbedekking veel zien in allerlei soorten gebouwen.

Een roevendak heeft een tijdloze uitstraling. Als u kijkt naar de grote steden in Europa bijvoorbeeld, daar is dit type dak bepalend voor het straatbeeld. Het laat daarnaast ook goed zien hoe lang een roevendak meegaat. De levensduur van een roevendak is ongekend. Het komt regelmatig voor dat dit type dakbedekking tot wel 100 jaar meegaat.

Milieuvriendelijk en nagenoeg onderhoudsvrij

U wilt natuurlijk dat een dak niet alleen ontzettend lang meegaat, maar u wilt het liefst zo min mogelijk hoeven doen aan onderhoud. Gelukkig zijn roevendaken niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nagenoeg onderhoudsvrij. Een zinken dak kan tegen een stootje en heeft de bijzondere eigenschap dat het zich in de loop van de jaren een eigen beschermlaag aanmeet.

Hoe zit het eigenlijk met de milieuvriendelijkheid? Zink is een natuurlijke grondstof. Deze kan voor 95% hergebruikt worden en heeft zo een kleine ecologische voetprint. Als u voor de overtreffende trap qua duurzaamheid wilt gaan, adviseert JDC Ambachts Dakwerken dat u duurzame zonnepanelen laat installeren, of dat u aanvullende isolatiemaatregelen treft voor uw roevendak. Zo bent u helemaal verantwoord!

Wat kost een zinken roevendak?

Een zinken roevendak is in aanschaf iets prijziger dan gemiddeld. Deze kosten zijn echter prima te verantwoorden: door het weinige onderhoud en de duurzaamheid van een roevendak haalt u de kosten er altijd weer uit. Op de langere termijn is een roevendak een voordeligere optie dan alternatieve typen dakbedekking die in aanschaf goedkoper zijn.

NEEM CONTACT OP

Wij van JDC Ambachts Dakwerken zijn deskundige vakmensen. Wij geven altijd eerlijk en helder advies op maat. Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem gerust contact op met ons om uw wensen door te spreken – geheel vrijblijvend, natuurlijk. We helpen u graag!