Metaal leeft (en blijft dat doen…)

Logo JDC

Metaal leeft (en blijft dat doen…)

Metalen worden algemeen beschouwd als edele, duurzame materialen, inzetbaar op allerlei vlakken. Daarom worden zij veel gebruikt voor daken en gevels. Ook bij JDC Ambachts Dakwerken wordt veelvuldig gebruik gemaakt van metalen. Zink, koper en lood vormen de basis van talloze projecten die al tientallen jaren zichtbaar zijn in het straatbeeld. Veel oudere gebouwen waar metalen al decennialang aanwezig zijn tonen aan dat zij de weersomstandigheden, die de corrosieprocessen beïnvloeden, goed doorstaan. Het materiaal komt hierbij tot leven en overleeft soms vele generaties. Bovendien zijn de materialen bijzonder onderhoudsvriendelijk.Een andere, niet onbelangrijke, eigenschap is dat metalen vaak zijn te hergebruiken; verwerking en recycling gaan hand in hand.

Metalen vinden hun oorsprong in de natuur en kunnen zonder veel kunstmatige handelingen worden veranderd van een natuurlijk product in een bruikbaar product voor de bouwsector. Op vrij eenvoudige wijze kunnen metalen worden omgesmolten voor hergebruik met als voordeel dat steeds minder nieuwe producten uit de natuur moeten worden gewonnen. Met name lood, dat vaak onder een duurzaamheidsvergrootglas ligt, wordt grotendeels uitsluitend nog uit recycling gemaakt. Ook voor zink en koper is sprake van een zeer sterke recyclingstroom.Restmaterialen, zoals snij-afval, worden na verwerking verzameld en ingeleverd bij erkende metaalhandelaren, die er zorg voor dragen dat deze op verantwoorde wijze worden herverwerkt. Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks nog sprake is van afval.

Kortom: gebruik van metalen bij dak- of gevelbekleding vormen een uitstekend, mooi en duurzaam alternatief voor andere veelgebruikte bouwmaterialen zoals steen of hout. Zeker het overwegen waard!!

Juliëtte de Cologne
JDC Ambachts Dakwerken
Zink-, koper-, lood- en leidekkerswerken
www.jdc-ambachts-dakwerken.be

CONTACTEER ONS

JDC Ambachts Dakwerken staat voor vakmanschap, deskundigheid en een open en eerlijk advies. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat wij ook iets voor u kunnen betekenen. Wij verheugen ons erop om ons vakmanschap aan u te tonen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij helpen u graag en voorzien u altijd van een maatwerkadvies.