Zink voor gevel en dak

Logo JDC

Zink voor gevel en dak

Volledige woningen kunnen met zink worden bekleed wat een vrij goede oplossing is bij renovaties van bestaande gevels die te maken hebben met vochtproblemen, tevens kun je ook je woning eventueel gelijk isoleren. Je kunt namelijk tussen de dragende structuren isolatie toepassen. Ook kun je door middel van zink accenten aanbrengen aan je woning.

Voordelen van zink:

– Zink is een lichtgewicht materiaal waardoor er vaak geen zwaardere fundering vereist is.

– Zink is een onderhoudsvriendelijk materiaal met een lange levensduur en makkelijk in het onderhoud.

– Zink is een materiaal dat zich makkelijk laat bewerken bruikbaar voor zowel daken en gevels en sluit perfect bij iedere woonstijl aan.

– Biedt heel wat architectonische mogelijkheden zowel voor gevel- al daktoepassingen. Ronde en gebogen toepassingen zijn perfect mogelijk.

– Na verloop van tijd vormt zich op zinken dakbedekking een patineerlaag wat zink heel resistent maakt, deze laag heeft een beschermende functie tegen weersinvloeden en luchtvervuiling.

– Met zink als dakbedekking is de dakconstructie heel compact wat meer ruimte voorziet voor een thermische isolatie.

Gepatineerd en geprepatineerd zink.

Na enige tijd zet zich op zink een donkere zilverkleurige laag af dit is de patineerlaag.

Zink is ook verkrijgbaar in een geprepatineerde uitvoering. Hier kreeg het natuurlijk materiaal tijdens de fabricatie ervan deze patineerlaag al mee.

Zinken Losanges/ Ruiten.

Er bestaan ook zinken leien de benaming hiervan is losanges of ruiten. Deze zijn geprepatineerd en hebben een ruitvorm wat dezelfde uitstraling heeft als een natuurlei, maar deze zijn iets groter. Een groot voordeel hiervan is dat de zinken leien lichter zijn dan pannen en of natuur- of kunstleien.

CONTACTEER ONS

JDC Ambachts Dakwerken staat voor vakmanschap, deskundigheid en een open en eerlijk advies. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat wij ook iets voor u kunnen betekenen. Wij verheugen ons erop om ons vakmanschap aan u te tonen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij helpen u graag en voorzien u altijd van een maatwerkadvies.